Oude Begraafplaats

Warnsveldseweg 105
7204 BC, Zutphen
Gelderland

Contact
Thijs Wijers
06-51129625
http://www.zutphen.nl/gedenkparken
Neem contact op

Activiteiten

Datum Activiteit Tijden
02 juniOpen Dag10:00 - 15:00
02 juniOnthulling Roparum-monument11:00 - 12:00

Op zaterdag 2 juni houden de R.K. Begraafplaats en Gedenkpark De Oude Begraafplaats een open dag van 10.00 tot 15.00 uur. Om 11.00 uur onthult wethouder Annelies de Jonge het Roparun-monument. Op het gedenkpark zie je de verschillende themavelden, zoals een vlinderhoek en het Kastanjehofje. Ook kun je informatie krijgen over verschillende vormen van begraven, zoals natuurbegraven en islamitisch begraven. Bezoekers kunnen vragen stellen over alle details die horen bij afscheid nemen en begraven.

Open Dag
Tijdens de open dag geeft smid Paul Klaasen een demonstratie ijzer bewerken. Ook wordt een demonstratie gegeven hoe een boom gekapt wordt. Een aantal steenhouwers uit Zutphen en een aantal uitvaartbedrijven presenteren zich. De beheerders van het Gedenkpark zijn aanwezig en beantwoorden vragen over uitvaartrituelen, de mogelijkheden op het gebied van begraven en asbestemmingen. Bezoekers kunnen zich ook persoonlijk op de hoogte stellen van alle details die horen bij de keuze voor een graf, zoals de kosten, het onderhoud ervan en de grafrechten.

Website
Vanaf 2 juni is er ook een website met uitgebreide informatie over de drie gedenkparken in gemeente Zutphen: www.zutphen.nl/gedenkparken

Onthulling Roparun monument
De Zutphense organisatie van Roparun vond dat er nog geen plek in de gemeente is om stil te staan bij de mensen die getroffen zijn door kanker. Vanaf 2 juni is er wel een speciale plek voor om die mensen te herdenken.

Neem contact op

Velden met * zijn verplicht